Foredrag med Anders Lundt Hansen – Lørdag 11. november 2023 kl. 14:00

Hvornår begyndte Danmark? Da Gudme-fyrsterne rejste deres vældige haller på Fyn i 400-tallet? Da Ribe blev grundlagt som den første handelsby i Norden omkring år 700-tallet.
Eller da Erik Klipping underskrev sin håndfæstning i 1282?  Denne bog er en rejse gennem de første 1000 år af Danmarks historie fra omkring år 400, hvor danerne første gang optræder i skriftlige kilder, til år 1400, hvor Danmark er blevet et etableret kongedømme.
Undervejs ser vi på de genstande og begivenheder, der formede tiden. Vi spejder efter blodige slag, mystiske skriftlige kilder, til år 1400, hvor Danmark er blevet et etableret kongedømme. Undervejs ser vi på de genstande og begivenheder, der formede tiden. Vi spejder efter blodige slag, mystiske runeindskrifter og store bygningsværker, men finder også ydmyge stolpehuller og småting, der viser dagliglivet. Vi hører nogle af de gamle myter og legender og ser på, hvad der er den rigtige historie bag dem. Danmark: De første 1000 år er baseret på den nyeste forskning, som konstant bringer os tættere på fortiden.


Anders Lundt Hansen er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet, holder foredrag på Folkeuniversitetet og rundt omkring i landet, skriver for bl.a. Weekendavisen og medvirker i tv-udsendelser, senest serierne “Gåden om Danmarks første konge” og “Gåden om Odin” på DR2. Har tidligere udgivet Sølv, blod og kongemagt – bog om vikingemyten samt tegneserien Runernes verden (s.m. Niels Roland og Lisbeth Imer) og børnebøgerne Jellingemysteriet, Nordens hersker og Ulveslægten.

Foredraget foregår på Barresøgård.

Foredraget er gratis for medlemmer. Ikke medlemmer kommer ind gratis ved indmeldelse i
foreningen. Kontingentet er kr. 90,- for enkeltpersoner og kr. 125,- for par, der opkræves det følgen
år.

Based on WordPress, Twenty Fifteen